Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2022 07:21 - Шолц,абсолютно неадекватният канцлер на Германия се изряпа,че ФРГ вече била независима от руска енергия и се започна поголовна сеч на гори в ЕС
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 3412 Коментари: 7 Гласове:
9

Последна промяна: 21.10.2022 19:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Във ФРГ за първи път от десетилетия разрешиха  изсичането на гори с цел отопление, точно  както в средновековието, а екологията и природата при тази ненормална политика отиват окончателно на кино

Ръководителят на невменяемото германско правителство, социалдемократа Олаф Шоц обяви, че неговата страна е преодоляла нуждата от руски енергийни доставки - най-вече с тъмуване и студуване.

image

Страната планира да намали своето потребление с двадесет процента. Германия работи по план, който да гарантира стабилност.

"Радвам се, че се договорихме на европейско равнище за намаляване на потреблението. Това е сигнал за европейското единство и за нашата страна", коментира Шолц.

Той добави, че Германия се е освободила от руската зависимост и е добре подготвена за предстоящия сезон. 

„Изправени пред нарастващите цени на енергията и предстоящите прекъсвания на електрозахранването, много правителства на ЕС разхлабват правилата за дърводобив и насърчават хората да горят дърва за отопление на домовете си “, пише американското мултимедийно издание Politico . Участниците в общоевропейската кампания за природата бият тревога: за уязвимите гори на Европа това създава сериозни рискове за катастрофа.



Използването на големи количества дървесина като гориво е фактор за увеличаване на незаконната сеч и в резултат на това може да доведе до унищожаване на горите.

Горската индустрия обаче категорично отхвърля твърдението, казват авторите на статията Антония Цимерман и Луиз Гийо.


В момента горите са основният поглътител на въглероден диоксид в ЕС. Сечта може да навреди на биоразнообразието и да затрудни постигането на целите, свързани с изменението на климата. А вредните вещества, отделяни при горенето на дървата, могат да причинят редица опасни заболявания.

И все пак някои от най-залесените страни в Европа позволяват обезлесяването, за да смекчат удара от енергийната криза и насърчават изгарянето на дърва, за да спестят повече от оскъдните енергийни ресурси.

„Тази година в Европа ще бъдат изгорени значително количество дърва. Това изгаряне вероятно ще бъде рекордно и горите ще преживеят „много, много мрачна зима“ , цитиран е Мартин Пиджън, борец за горите и климата във Fern.

В Швеция и Финландия обезлесяването все още не се е увеличило, но този проблем е остър в Централна и Източна Европа.

В Румъния, където повече от половината население вече отоплява домовете си с дърва, правителството постави таван на цената на дървата за огрев.

Унгария отмени забраните за сеч в защитените гори.

Латвия е разрешила изсичането на млади дървета, а литовското министерство на околната среда е поискало от държавната горска компания да увеличи сечта, за да подпомогне за доставките на биоенергия в страната, уточняват авторите.

Естонското правителство досега се съпротивляваше на призивите на индустрията за увеличаване на дърводобива.


„Поради политическа нерешителност сечта в естонските гори не се е увеличила от началото на военната фаза на конфликта в Украйна. Но като се има предвид ситуацията, би било полезно и необходимо “, казва Хенрик Валя, генерален директор на Асоциацията на естонската горска и дървообработваща промишленост.

Говорителят на Polish Smog Alert Piotr Serhiy отбеляза, че в Полша "много хора" секат дърветата, за да получат достатъчно дърва за зимата.

Всъщност фактическият лидер на страната Ярослав Качински не толкова отдавна призова хората да "изгорят почти всичко, разбира се, с изключение на гуми и подобни вредни неща" , за да се стоплят.

Юдит Сегьо, ръководител на проект в унгарската неправителствена организация за пречистване на въздуха Levegő, казва, че активната сеч не само води до изтощаване на горите, но и силно замърсява околната среда. Използването на сурово дърво като гориво води до голямо отделяне на токсични частици.






Гласувай:
9



1. morskipesni - Още бях в Тюрингия,
21.10.2022 11:06
когато ми се уплаши окото от мащабите на погрома. Смърчовете бяха обръснати до голо по цели баири, на тяхно място се набиваха перка до перка. Зловещо до сатанизъм! Голо, жалко, безнадеждно, съсипано място. А беше "зеленото сърце на Германия".
цитирай
2. iw69 - И
21.10.2022 11:18
аз съм виждал съсипани гори, и знам колко боли да душата и сърцето гледката.
За това просто нямам думи за политиката на тези идиоти, които съсипват всичко с психиатричната си маниакалност.
цитирай
3. blog13 - Още бях в Тюрингия, когато ми се у...
21.10.2022 12:31
morskipesni написа:
Още бях в Тюрингия, когато ми се уплаши окото от мащабите на погрома. Смърчовете бяха обръснати до голо по цели баири, на тяхно място се набиваха перка до перка. Зловещо до сатанизъм! Голо, жалко, безнадеждно, съсипано място. А беше "зеленото сърце на Германия".


Аз съм си със спомените от 94та година, когато бях в Бавария за около седмица. Бях впечатлен от отношението на германците към дърветата. Повечето големи, стари. Даже бях изненадан, в ценъра на Мюнхен седя на една пейка в една градинка, недалече от транспортна артерия, но в градинката тишина, все едно съм в гората. Нещо зад мене взе да шушне в тревата. Обръщам се - таралеж. Видях много дървета, повалени от ветровал (изкореняване от вятъра), впоследствие вдигнати и укрепени. Сеч не видях никъде.

В Мюнхен видях само един негър. Всъщност, такива които живееха повече време в Германия ми разправяха, че вече няма чиста германска нация, защото има много поляци. Аз видях също и много сърби, руснаци и др. Но всичките бяха бледолики (по Карл Май). Уестмъни.
цитирай
4. radostinalassa - Явно целта на глобалистите е освен...
21.10.2022 17:10
европейската икономика да се унищожат и горите.
цитирай
5. sorossadistfucking - Преблемите на света са демоНкратите.
21.10.2022 18:27
Създания на сашците от ДП: от изпарителя труман/трумлер до дедо дън ю все е мор и война.
цитирай
6. missana - Тежко и горко на европейските гори телилейски.
21.10.2022 19:27
Наистина идиотите са напълзели в ръководството на ЕС като хлебарки. Представям си каква е еуфорията на кукловодите в САЩ. С един куршум - много зайци!!!
цитирай
7. bojo12345 - Сега ги чака потоп!
22.10.2022 06:26
Пък там и реките са по-пълноводни и бързички.
Който не се учи от българите е така!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4803390
Постинги: 2483
Коментари: 6254
Гласове: 16345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031