Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2010 08:10 - Приказка за Дядо Коледа и неговите подаръци
Автор: valben Категория: Поезия   
Прочетен: 14607 Коментари: 56 Гласове:
54

Последна промяна: 23.12.2010 08:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ПРИКАЗКА ЗА ДЯДО КОЛЕДА И НЕГОВИТЕ ПОДАРЪЦИ

Всеки път, когато предстоеше някакъв празник, в старата гора наставаше оживление. Наближаваше Коледа и всички ставаха по-весели, по-безгрижни и много по-добри. Още се помнеше случката от миналата Коледа, когато за малко щеше да пострада добрият старец Дядо Коледа и горските обитатели почти бяха останали без подаръци. Тогава всичко се оправи и благодарение на целебната напитка на доктор Га и с помощта на горските ученици Дядо Коледа успя да завърши своята мисия. Но това, което се случи тази Коледа надмина всички истории, които са писани някога дори и в blog.bg.

Но нека започнем всичко отначало.

Всички знаем, че в нашата гора престъпността беше изкоренена. За това се беше погрижил добрият Сив Вълк. Никой не се страхуваше, че някой може да отмъкне подаръците за празника и да посегне на добрия старец, но все пак нещо се случи.

В горското училище празникът наближаваше. Учениците бяха въодушевени. Всички чакаха Дядо Коледа, който трябваше да им донесе подаръците. Елхата бе готова, нагиздена и радваше окото. Танците бяха в разгара си. Усмивката не слизаше от лицето на госпожата. Тя и тази година беше доволна. Всички нейни ученици я слушаха и се стараеха да учат. Даже двете мечета вече не налитаха на бой, а бяха повече от примерни. Вече тренираха източни бойни изкуства в „Бойния клуб” на Зайко и бързо разбраха, че и за това се изисква доста акъл. Бобърчето от езерото така си и стоеше все мокро, но широката му усмивка разкриваше два реда здрави и бели зъбки, навярно беше последвал примера на Кроки и редовно си миеше зъбките с паста и четка. Рижата лисичка беше станала отличничка. Гарджетата вече посещаваха с удоволствие учебните часове като предпочитаха заниманията по музика на прочутия преподавател господин Славей. За зайчето Сивушко и неговото приятелче Скоклю няма какво да се каже. Те старателно се подготвяха за приемните изпити за Горския Университет в Голямата гора и продължаваха да бъдат пример за класа. Е,  Сърничката с големите красиви очи беше понамалила малко успеха си, но това вероятно се дължеше на раздялата й с Еленчето, който вече беше студент в Университета. Но те редовно си чатаха в нета и въздишаха един за друг. Всички ученици, ръководени от тяхната преподавателка бяха направили украсата, нагиздили елхата и приготвили една истинска приказка за радост на Разказвача на приказки, който за кой ли път се беше запилял някъде. И сега чакаха Дядо Коледа с подаръците. И в един момент някой заудря по вратата:

         Учениците наскачаха. Едва ли това беше Дядо Коледа! А и не бяха чули празничните звънчета от прочутата шейна!

Вратата се отвори и в стаята нахълта стария Глиган, прислужникът в школото. Той беше видимо изплашен и възбуден. В краката му се гушеше Главното Джудже на Дядо Коледа, което трепереше и подсмърчаше жаловито.

- Добри хора, -  заразказва прислужникът – Нещо се е случило с Дядо Коледа! Ей на, преди малко този мушморок идва и ми вика: Чичко, давай да спасяваме Дядо Коледа. Нещо му направи този доктор Га. От два часа шейната с еленчетата е пред лечебницата му, а той никакъв не излиза. Еленчетата измръзнаха, работата чака... а той не излиза. Отбил се да пийне от целебната напитка, която му помогна да се съвземе миналата година. Само за нея разправя вече цяла година...  Повикали, повикали, никой не се обадил. Опитали да влезнат в сградата, било заключено. Не ги пуснали... Рудолф се е притеснил...

Децата само това и чакаха. Хукнаха навън и забързаха към лечебницата на д-р Га. А тя се намира в самия край на гората. Пристигнаха запъхтени и бързо откриха шейната с еленчетата. Рудолф ги изгледа и тъжно поклати глава. Видимо беше притеснен.

 

Децата се юрнаха към вратата, заблъскаха и завикаха. Не последва никакъв отговор. Прозорецът на втория етаж, където се намираше кабинетът на горския доктор светеше, навярно там беше старецът. За двете мечета не представляваше трудност да се справят със залостената врата. Групата се завтече по стълбището нагоре. Вратата на кабинета се отвори и всички съзряха любопитна гледка.  

 

Около докторското бюро се бяха разположили Дядо Коледа и Доктор Га. В ъгъла на малка табуретка похъркваше Костенурката Гърбата, а Катеричка Рунтавелка въртеше опашчица и се смееше кръшно. Добрият старец тъкмо беше придобил блажен вид и говореше на доктора:

- Докторе, ти сега мен уважаваш ли ме или не ме уважаваш? Я, кажи ми бързо... Ако ме уважаваш... Ама ти знаеш ли кой съм аз? А, добре... Та, я тази малката Рунтавелка, да ми сипе още един от лечебните ти чайчета, хайде де!

Малко след нахлуването на групата ученици настана мълчание. Дядо Коледа се обърна и впери поглед в децата. Никой нищо не продумваше. Само Лисана излезе напред и протегна лапичките с нахлузени топли ръкавички, същите, които добрият старец й беше подарил миналата година.

Зачервеното лице на Дядо Коледа за миг побеля. Той се опита да каже нещо, но се отпусна на стола и юнашки захърка. Доктор Га се засуети около него, започна да му мери пулса и кръвното налягане и не обърна никакво внимание на децата. А те мълчаливо се изсипаха на двора. Там се спряха пред пълната с чували шейна и чак тогава се разбъбриха.

- Ами сега какво ще правим? Кой ще ни раздаде подаръците, ами другите деца?

Тогава се обади Сивушко:

         - Приятели, ние ще ги раздадем. Малко ли сме? И джуджетата ще ни помогнат. Щом сме всички, ще успеем, нали?

         По-нататък е лесно за разказване. Падна голямо мъкнене. Рудолф  и останалите еленчета извършиха чудеса. Джуджетата помогнаха. Всеки помогна и подаръците в тази наша приказна гора бяха раздадени. Всеки от гората получи своя подарък. Остана само един чувал. Този с подаръците за самите ученици. Той беше тържествено внесен в затоплената зала и раздаването на подаръците можеше да започне. Всеки получи своя подарък и всеки беше доволен. И тогава вратата се отвори и в стаята се вмъкна самият Дядо Коледа. Той се огледа, примигна и продума:

-         Благодаря ви деца!

Тогава пред всички излезе Лисана с малко пакетче в ръка. То беше едно обикновено пликче,  а в него снимка. Снимка на която се бяха подредили всички дечица около елхата и някой беше написал с детски необработен почерк:
     ДЯДО КОЛЕДА, НИЕ ТЕ ОБИЧАМЕ!

Магическата нощ можеше да продължи.

А на другия ден Дон Алкохол беше обявен за национално издирване!

От „Приказките на Вал”

http://valben.blog.bg/poezia/2010/12/21/prikazka-za-diado-koleda-i-lisana.654557

http://valben.blog.bg/poezia/2010/07/05/zdravna-prosveta-prikazka.572523



Тагове:   Дядо Коледа,


Гласувай:
54



Следващ постинг
Предишен постинг

1. naidobriq - Браво Вал..
23.12.2010 08:49
Прочетох приказката на един дъх..Много ми хареса..
Чакам следваща приказка...
Поздрав от мен..
Ани...
цитирай
2. smile999 - Добро утро и усмихнат ден Вал! ...
23.12.2010 09:17
Добро утро и усмихнат ден Вал!
Хубаво е при теб!:-)
цитирай
3. stela50 - Много ми хареса ,Вал ...С удоволствие ще прочета още една .
23.12.2010 09:22
Поздрави и светли празници !
цитирай
4. valben - Благодаря, Ани!
23.12.2010 09:56
naidobriq написа:
Прочетох приказката на един дъх..Много ми хареса..
Чакам следваща приказка...
Поздрав от мен..
Ани...


Радвам се, че драсканиците ми ти харесват. Имам по-стари постинги с приказки от старата гора. Ще има и нови. Важното е да ни е весело!
Вал те поздравява!
цитирай
5. valben - Добър ден, адашче!
23.12.2010 09:58
smile999 написа:
Добро утро и усмихнат ден Вал!
Хубаво е при теб!:-)


Денят е малко намръщен , но важното е че е весело, нали?
цитирай
6. valben - Поздрави и за теб, Таня!
23.12.2010 10:01
stela50 написа:
Поздрави и светли празници !


Хубаво е да се порадваме на светлите празници, които предстоят. И ние ще го направим, нали?
цитирай
7. monaliza121 - Дядо Коледа и той е човек:)))))))
23.12.2010 10:24
Весели празници, Валбен!:))
цитирай
8. blogena - Пак във нашата гора:)
23.12.2010 10:38

Коледата се задава
блог - бе ге се оживява -
шум и глъч и зимна врява,
коледните песни,
приказките тук на Вал - ЧУДЕСНИ :)

Поздрав !
цитирай
9. hristo27 - Сговорна дружина планина повди...
23.12.2010 10:44
Сговорна дружина планина повдига!
Чудна приказка.
Поздрави, Вал!
цитирай
10. valben - Така е, Мона! :)))
23.12.2010 10:58
monaliza121 написа:
Весели празници, Валбен!:))


Дядо Коледа е един приказен и обичан човек, ама нали и той настива и трябва да пийва чайче?
Весели празници и за теб, Мона!
цитирай
11. valben - Коледата се задава блог - бе ге ...
23.12.2010 11:06
blogena написа:

Коледата се задава
блог - бе ге се оживява -
шум и глъч и зимна врява,
коледните песни,
приказките тук на Вал - ЧУДЕСНИ :)

Поздрав !


В тази, нашата гора,
Дядо Коледа разбра
че ще трябва да раздава
подаръци във таз дъбрава.
Първо ще ни пита знайте
слушкахте ли вие, майни?
Тъй, че дайте чая, щото може
и без подарък да остенем,
зная! :)))
цитирай
12. valben - Привет, приятелю!
23.12.2010 11:10
hristo27 написа:
Сговорна дружина планина повдига!
Чудна приказка.
Поздрави, Вал!


Благодаря ти за коментара. Пожелавам ти да е весело около теб тези дни, даже и за по-нататък през новата година да си все така весел и усмихнат! :)))
цитирай
13. miaa - Щастлива Коледа , успешна и здрава ,Нова 2011 година!
23.12.2010 12:18
Светлина, любов и късмет по пътя на живота, Вал!
цитирай
14. valben - Благодаря, miaa !
23.12.2010 12:24
Благодаря за искрените пожелания! Весело посрещане на Коледа, а Новата година да ти донесе много, много здраве и щастие!
цитирай
15. kometapg - Ех, че хубаво! Пожелавам ти Коле...
23.12.2010 13:26
Ех, че хубаво! Пожелавам ти Коледния дух да внесе много усмивки, щастие и настроение в дома ти! Бъди все така вдъхновен за интересни истории, които да четем с удоволствие! Весели празници!:)
цитирай
16. tutankhamon661 - valben
23.12.2010 15:11
Няма само ние да празнуваме. Трябва да има и за животните.
Весели празници!
цитирай
17. makont - Колко е хубаво, когато
23.12.2010 15:17
всички са задружни. Пък и Дядо Коледа е човек, след цяла година правене и разпределяне на подаръци, може да цопне едно две "чайчета", важното е, че животинчетат са му влезли в положението и не са развалили празника! Весела приказка, Вал, кара те да се усмихнеш! Изобщо с добринка, Коледата винаги е възможна. Весели празници, много любов, усмивки и щастие!
цитирай
18. valben - Весели празници и за теб, kometapg !
23.12.2010 15:34
kometapg написа:
Ех, че хубаво! Пожелавам ти Коледния дух да внесе много усмивки, щастие и настроение в дома ти! Бъди все така вдъхновен за интересни истории, които да четем с удоволствие! Весели празници!:)


То Коледният дух все си е при мен, ама понякога прави пакости! :))) Важното е тези дни да ни е весело и светло! Господ да благослови всички ни!
цитирай
19. valben - Ама, виж сега какво,
23.12.2010 15:37
makont написа:
всички са задружни. Пък и Дядо Коледа е човек, след цяла година правене и разпределяне на подаръци, може да цопне едно две "чайчета", важното е, че животинчетат са му влезли в положението и не са развалили празника! Весела приказка, Вал, кара те да се усмихнеш! Изобщо с добринка, Коледата винаги е възможна. Весели празници, много любов, усмивки и щастие!


той доктор Га е виновен. Още миналата Коледа подлъга добрия старец с някакво загряващо чайче и от там тръгна всичко! Е, всичко накрая се оправи!
цитирай
20. valben - Така я, нека и ние да се отпуснем и да си попразнуваме!
23.12.2010 15:44
tutankhamon661 написа:
Няма само ние да празнуваме. Трябва да има и за животните.
Весели празници!

Животинките все си празнуват. В технияу блог отдавна няма караници и щуротии. Как няма да му пийнеш едно чайче в тяхна чест. И да послушаме някое старо рок парче? :)))
Вал те поздравява!
цитирай
21. pevetsa - Весела Коледа и Щастлива Нова го...
23.12.2010 19:48
Весела Коледа и Щастлива Нова година, и нека Господ Бог да Благослови домът ти със ЗДРАВЕ и ОБИЧ!
Алекс

http://www.youtube.com/watch?v=S6rZtIipew8
цитирай
22. razkazvachka - Чайче, а:)))
23.12.2010 19:57
Пак усмихваш навалицата, Вал!

Хубав празник да имаш!
цитирай
23. stix - Щастлива, коледна звезда. . . във ...
23.12.2010 20:01
Щастлива, коледна звезда...
във тъмната гора изгря.
Дори Лисана се захласна
и чайчето си не примлясна.
На Дядо Коледа се извини
за всички сторени беди.

Изключително много ми хареса края на приказката... :)
цитирай
24. valben - Алекс,
23.12.2010 20:02
pevetsa написа:
Весела Коледа и Щастлива Нова година, и нека Господ Бог да Благослови домът ти със ЗДРАВЕ и ОБИЧ!
Алекс

http://www.youtube.com/watch?v=S6rZtIipew8


Бог е винаги с нас, ние само трябва да повярваме!

Вал!
цитирай
25. veninski - Весела Коледа и незабравими нов...
23.12.2010 20:41
Весела Коледа и незабравими новогодишни празници!
цитирай
26. valben - Благодаря за пожеланията!
23.12.2010 20:45
veninski написа:
Весела Коледа и незабравими новогодишни празници!


Нека и за вас Коледата да е весела и щастлива!
цитирай
27. balgarski7vinarki - Dobre e v prikazkite da prisastva i pouka
23.12.2010 21:02
tazi prikazka e s pouka i e zenna i s tova.
цитирай
28. valben - Хубав празник и за теб, Разказвачке!
23.12.2010 21:02
razkazvachka написа:
Пак усмихваш навалицата, Вал!

Хубав празник да имаш!


Хубав празник и за теб, Разказвачке!
цитирай
29. valben - Привет, stix!
23.12.2010 21:07
stix написа:
Щастлива, коледна звезда...
във тъмната гора изгря.
Дори Лисана се захласна
и чайчето си не примлясна.
На Дядо Коледа се извини
за всички сторени беди.

Изключително много ми хареса края на приказката... :)


Дядо Коледа наистина се извини!
И аз най-мзного си харесвам край на тази приказка!
Поздравявам те!
цитирай
30. valben - Благодаря, balgarski7vinarki !
23.12.2010 21:12
balgarski7vinarki написа:
tazi prikazka e s pouka i e zenna i s tova.


Благодаря, че ме посети и прочете. Наистина във всяка приказка трябва да има поука. Радвам се, че в тази приказка поуката е разбрана. :)
цитирай
31. kasnaprolet9999 - Прочетох те преди лягане и вече нищо ...
23.12.2010 22:28
Прочетох те преди лягане и вече нищо повече не ми трябва, лека нощ:)))
цитирай
32. valben - Хей, kasnaprolet9999 !
23.12.2010 22:49
kasnaprolet9999 написа:
Прочетох те преди лягане и вече нищо повече не ми трябва, лека нощ:)))


Пийни и едно лечебно чайче! Лека нощ! )))
цитирай
33. lorchyto - :)
23.12.2010 23:34
Страхотна е ;)
цитирай
34. valben - :)
23.12.2010 23:46
lorchyto написа:
Страхотна е ;)


Благодаря! :)
цитирай
35. ivankalilova - Хубави са твоите приказки, ВАЛ, И АЗ ...
24.12.2010 08:40
Хубави са твоите приказки , ВАЛ, И АЗ ГИ ЧЕТА С ОГРОМНО УДОВОЛСТВИЕ !
ИСКАМ ДА ТИ ПОЖЕЛАЯ ОТ СЪРЦЕ СВЕТЛИ И ИЗПЪЛНЕНИ С МНОГО ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ, ХРИСТОВИ ПРАЗНИЦИ !
ЗДРАВЕ , КЪСМЕТ И УСПЕХИ ЗА ТЕБ И СЕМЕЙСТВОТО ТИ !
Ванчето.......
цитирай
36. valben - Ванче, благодаря ти за искрените думи и пожелания?
24.12.2010 09:02
ivankalilova написа:
Хубави са твоите приказки , ВАЛ, И АЗ ГИ ЧЕТА С ОГРОМНО УДОВОЛСТВИЕ !
ИСКАМ ДА ТИ ПОЖЕЛАЯ ОТ СЪРЦЕ СВЕТЛИ И ИЗПЪЛНЕНИ С МНОГО ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ, ХРИСТОВИ ПРАЗНИЦИ !
ЗДРАВЕ , КЪСМЕТ И УСПЕХИ ЗА ТЕБ И СЕМЕЙСТВОТО ТИ !
Ванчето.......


Аз също ти пожелавам светли празници за теб и за твоето семейство. И най-много, ама много здраве! :)
Вал
цитирай
37. bizcocho - И това го има. . . . Светли празниц...
24.12.2010 14:23
И това го има....
Светли празници!:)
цитирай
38. valben - Всичко има в този наш свят!
24.12.2010 14:30
bizcocho написа:
И това го има....
Светли празници!:)


За това се е погрижил Създателя. Нека неговата благодат никога да не те напуска. Светли и щастливи празници!
цитирай
39. aqualia - Чудесно звучи...
24.12.2010 16:52
Много щастие и светлости за теб и близките ти!
цитирай
40. valben - Благодаря, aqualia!
24.12.2010 17:39
aqualia написа:
Много щастие и светлости за теб и близките ти!


Весело прекарване на Святата нощ и празниците около Нова година. Пожелавам всичко най-хубаво и много, мното здраве!
цитирай
41. thefaceoftheshadow - Много...
24.12.2010 23:12
....хубава приказка! Весели празници ти желая!
цитирай
42. desilazarova - Весела Коледа! Много светлина и ...
25.12.2010 01:12
Весела Коледа! Много светлина и топлина в дните ти!:)
цитирай
43. stix - Ал Кохол бе прогонен вдън Земята. ...
25.12.2010 01:17
Ал Кохол бе прогонен вдън Земята.
Дядо Коледа се качи и подкара безпроблемно, безпрепятствено шейната.
цитирай
44. zaw12929 - Честита Коледа! Здраве, късмет, ...
25.12.2010 06:26
Честита Коледа! Здраве, късмет, светлина
в душите! Ум доброта и в Интернет!
цитирай
45. valben - Благодаря, thefaceoftheshadow !
25.12.2010 08:53
thefaceoftheshadow написа:
....хубава приказка! Весели празници ти желая!


Честито Рождество Христово!
Радвам се, че приказката ти хареса.
И за теб весели празници и много здраве през новата година!
цитирай
46. valben - Благодаря, Деси!
25.12.2010 08:56
desilazarova написа:
Весела Коледа! Много светлина и топлина в дните ти!:)


Пожелавам ти весели празници и много, много здраве и щастие през новата година.
цитирай
47. valben - :)))
25.12.2010 09:04
stix написа:
Ал Кохол бе прогонен вдън Земята.
Дядо Коледа се качи и подкара безпроблемно, безпрепятствено шейната.


Но зад близкия вековен бор го дебнеше катаджията Свинчок, когото всички познаваха под името Дивия. Той се усмихваше и вече беше приготвил стоп палката.
цитирай
48. scarlety - Честита Коледа,Вал!
25.12.2010 09:06
Здраве,щастие и любов ти желая!
Весело постещане на Новата година!
цитирай
49. valben - Благодаря за чудесните пожелания!
25.12.2010 09:18
zaw12929 написа:
Честита Коледа! Здраве, късмет, светлина
в душите! Ум доброта и в Интернет!


А добротата в Интернет е задължителна. Бих казал най-вече в blog.bg!
Пожелавам на теб и всички около теб светли празници!
цитирай
50. valben - Честита Коледа, scarlety !
25.12.2010 09:32
scarlety написа:
Здраве,щастие и любов ти желая!
Весело постещане на Новата година!


Нека здравето и щастието да не те напускат и през новата година. Дарявай любов на всички хора около теб и бъди щастлива!
цитирай
51. kleopatrasv - Честито Рождество Христово
25.12.2010 10:11
В тази тиха и свята нощ
когато хиляди ангели танцуват
и сътворяват вълшебства
снежинките и те тържествуват
и ви канят на пиршества
камбанките загадъчно дъх затаяват
и тайно се готвят да поздравяват
а сиянието на Божията звезда
ви носи отдалече душевна светлина
и вещае безкрайна хармония и доброта
в красиви мигове с щедростта
и дарява на всички здраве и топлина
огрява слънчево влюбени сърца
за да цари на земята радостта
и съвършенството на добронамереността.


Весела Коледа, Вал!
цитирай
52. iliada - Честита Коледа!
25.12.2010 11:05
ИИСУСЕ, ПАК ЕЛА И СЕ РОДИ!
Иисусе, пак ела и се роди
на жадните за правда във сърцата!
Светът да види, че в безброй гърди
към Теб все още има обич свята!

О, как жадуваме да ти дадем
във Твойта бедност ъгълче уютно,
да стане всеки наш дом Витлеем
за Теб и Твойта Майка безприютна!

Тя бедна е и няма със какво
в таз мразовита нощ да Те повие.
Ала в деня на Твойто Рождество
горим от жар да ù помогнем ние!

От нежни чувства ще Ти изтъчем
завивки чисти, пелени, повои!
От обич люлчица ще ти сплетем!
Сърцата ни ще станат ясли Твои!

Със вяра ще Те крием, — да не би
на Ирод мечът зъл да Те издебне!
Не ще заспим в свещените борби,
кога бдят толкова очи враждебни!

Ела, ела под нашия покров!
Жадуваме от Теб да сме огряни!
Расти, расти под нашата любов,
за да расте чрез Тебе любовта ни.

Любов към всички страдащи души.
Любов към мъничките Твои братя,
чиито сълзи Твойта вест суши
и сочи пътя чист към небесата!

РОДИ СЕ БОГ

Роди се Бог! Славете Го!
Христос е тук! Срещнете Го!
Сторете му в душите място!
Сърцата превърнете в ясли!

И направете Му поклон —
да влезе Той във всеки дом,
та дето мракът е витаел,
звездата Му да засияе!
цитирай
53. valben - Весела Коледа, Клео!
25.12.2010 13:18
kleopatrasv написа:
В тази тиха и свята нощ
когато хиляди ангели танцуват
и сътворяват вълшебства
снежинките и те тържествуват
и ви канят на пиршества
камбанките загадъчно дъх затаяват
и тайно се готвят да поздравяват
а сиянието на Божията звезда
ви носи отдалече душевна светлина
и вещае безкрайна хармония и доброта
в красиви мигове с щедростта
и дарява на всички здраве и топлина
огрява слънчево влюбени сърца
за да цари на земята радостта
и съвършенството на добронамереността.


Весела Коледа, Вал!


Благодаря ти!
цитирай
54. valben - Чудесни стихчета, iliada !
25.12.2010 13:19
iliada написа:
ИИСУСЕ, ПАК ЕЛА И СЕ РОДИ!
Иисусе, пак ела и се роди
на жадните за правда във сърцата!
Светът да види, че в безброй гърди
към Теб все още има обич свята!

О, как жадуваме да ти дадем
във Твойта бедност ъгълче уютно,
да стане всеки наш дом Витлеем
за Теб и Твойта Майка безприютна!

Тя бедна е и няма със какво
в таз мразовита нощ да Те повие.
Ала в деня на Твойто Рождество
горим от жар да ù помогнем ние!

От нежни чувства ще Ти изтъчем
завивки чисти, пелени, повои!
От обич люлчица ще ти сплетем!
Сърцата ни ще станат ясли Твои!

Със вяра ще Те крием, — да не би
на Ирод мечът зъл да Те издебне!
Не ще заспим в свещените борби,
кога бдят толкова очи враждебни!

Ела, ела под нашия покров!
Жадуваме от Теб да сме огряни!
Расти, расти под нашата любов,
за да расте чрез Тебе любовта ни.

Любов към всички страдащи души.
Любов към мъничките Твои братя,
чиито сълзи Твойта вест суши
и сочи пътя чист към небесата!

РОДИ СЕ БОГ

Роди се Бог! Славете Го!
Христос е тук! Срещнете Го!
Сторете му в душите място!
Сърцата превърнете в ясли!

И направете Му поклон —
да влезе Той във всеки дом,
та дето мракът е витаел,
звездата Му да засияе!


Благодаря ти за тях. Нека Божията светлина да бъде винаги с теб!
цитирай
55. mileidi46 - !!!
25.12.2010 14:00
Veseli praznizi priqteliu!!
Ot surze ti jelaq krepko zdrave,koeto e nai-vajnoto!!
Drugoto 6te go postigne6 sam pri golqmo jelanie..:)))
цитирай
56. valben - Благодаря, Миледи!
25.12.2010 14:18
mileidi46 написа:
Veseli praznizi priqteliu!!
Ot surze ti jelaq krepko zdrave,koeto e nai-vajnoto!!
Drugoto 6te go postigne6 sam pri golqmo jelanie..:)))


Благодаря за пожеланията. Наистина трябва да сме здзрави и живи , а останалото ще го постигнем. Пожелавам ти го това здраве!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valben
Категория: Поезия
Прочетен: 3506316
Постинги: 729
Коментари: 12306
Гласове: 106350
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031