Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2013 13:17 - СТАТИЯТА, КОЯТО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ЧЕТЕ „ ЕДИНСТВЕНАТА УНИВЕРСАЛНА ДИЕТА Е... “
Автор: teodosiyastaneva Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3932 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За лична консултация с ДИЕТОЛОГ ЕКОТЕРАПЕВТ Теодосия Станева:


* в директен чат във Facebook :

http://www.facebook.com/ZDRAVEYANAAAAAA 

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002969821371 – Втори профил, поради изчерпване на Първият! ( * По всяко време! )

или

** в Skype : zdraveyanaaaaaa( **По всяко време! )
или

*** на мобилен телефон: 
 0034 620742698 ( ***По всяко време до 20.00 часа – българско време! )



ДИЕТОЛОГ ЕКОТЕРАПЕВТ 

             ТЕОДОСИЯ  СТАНЕВА

                          Съм с вас:

             Прегръщам сърцето  и

             докосвам мислите 

             в ЛЮБОВ, ЗДРАВЕ, … и

             МЪДРОСТ

 

 

 

СТАТИЯТА,  КОЯТО  НИКОЙ  НЕ  ИСКА  ДА  ЧЕТЕ:

„ ЕДИНСТВЕНТА  УНИВЕРСАЛНА  ДИЕТА  Е... “

Единствената универсална диета – начин на живот, е любовта – приятелсвото към себе си.

А, истински може да ни обича човек ( приятел, майка, баща, сестра, брат, вуйчо и т.н. ),  само, ако обича себе си.

Другото е: вечните срещи и разговори, за това колко сме зле и как хората имали късмет, а при нас не идвал... – Това любов – приятелство  ли е?

Или: вечното изискване някой да ни казва, че ни обичал... А, ние какво правим със себе си, за да искаме от другите? А, на всичкото отгоре да търсим любов и да стоим и да отхвърляме всяка реална възможност, с която да стигаме все по-близо до същината си? – Това любов – приятелство ли е?

Все си мислим, че някой друг ни е длъжен, а пък ние щели сме да си правим това, което ни се “ искало “. Съвети не приемаме, а чакаме готови продукти. А, за тях кой ще се потруди? – Този, който ни е “ длъжен “, разбира се!

Така постъпваме със себе си, приятелите, децата си, управниците ( не ги искаме и ги критикуваме, а ние дори не можем да ги изберем или да не ги избираме ( няма как да можем след като не знаем какво искаме, с това да искаме без да правим нужното за да го привлечем )... )...

      Да продължавам ли нататък?

Приятелите, майките, съседите ( дори ) са действително такива, само, ако се развиват ( осмислят личното си развитие ), другото е просто даденост – празна опаковка – част от тълпата, заради самата тълпа...

Така е и с диетата – начин на хранене – начин на живот, която прилагаме! Ако, искаме да сме слаби и здрави, а чакаме това да се случи с готови продукти ( да щракнем с пръсти и да е факт “ желанието ни “ ), няма как да сме реално и трайно такива. А, на всичкото отгоре като не се получава, казваме, че причината е навсякъде другаде, но и не в нас ...

Когато осъзнаем, че всичко се случва с мисъл и действие... и действие, а не в очакване на празници, за да сме почивали от “ многото работа “.

Работи се всеки ден ( но не просто да правим часове за пари или да ни хареса този и онзи, за да станем тези и онези, че да имаме пари за почивка, или да “ блъскаме като луди с честен труд “ – както е известно, а да извадим от себе си реалната мисъл, за да можем да правим реалните действия, за да сме реални.

Другото е: да позволяваме за пореден път да ни манипулират – власт чрез медии, храни и др. И, ние да искаме някой да ни помогне – няма кой да е, след като има само манипулатори и манипулирани. А, за да няма манипулатори, трябва да осъзнаем, че опаковките може да са само опаковки и като такива, те не движат развитието, а развиват страха и злото в нас, за да “ живеят манипулаторите “. А, ние оставаме вечните отричащи се и реално непознаващи се...! Колко сме нещастни!

      Кой ли е виновен?

Сега боли, защото искаме да е друго, а то не е! Но, действието... и действието... и действието... ще среща ЛЮБОВ – ПРИЯТЕЛСТВО между приятели, родители и деца ( няма понятие “ поколение “ – за пречка ) и т.н. – Да, само реалното действие, а не движението, което не раздвижва и въздуха дори...!

Диетата се прави всеки ден, както и любовта, за да изглежда визията ЖЕЛАНА!

Ако, не знаете как да тръгнете точно сега, а толкова го желаете: протегнете ръка към този, който дори и подразнил ви, ви е накарал да се замислите! В случая изглеждам аз, но знайте, че когато човек реално иска, и реално среща човека до себе си...!

Бъдете велики, защото сте такива!

Знаете, че ВИ ОБИЧАМ!!!

 

С любов

съм с вас,

Теодосия Станева

/ ДИЕТОЛОГ  ЕКОТЕРАПЕВТ /

 

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teodosiyastaneva
Категория: Лични дневници
Прочетен: 173438
Постинги: 63
Коментари: 4
Гласове: 124
Архив