Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2016 15:58 - Интервю с Enthronement
Автор: valben Категория: Музика   
Прочетен: 5065 Коментари: 6 Гласове:
25

Последна промяна: 12.10.2016 16:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Интервю с Enthronement

 

11 октомври, 2016

by Tonia Manolova

Кога е създадена групата Enthronement и кои са създателите?

Група ENTHRONEMENT е от Пловдив, България. Идеята за създаването на групата възниква през пролетта на 2013 г. от Кирил Харизанов-  китари(Dark Spirit),  Александър Александров - бас (Dark Spirit) и Тони "Сатаната" Арнаудов - ударни (ex-Ivory Twilight, ex-Рицари на Огъня) с идеята да се свири нещо по-различно от това, което са свирили или свирят с основните си или предишни банди, като се наблегне на използването на елементи от скандинавския фолк - и като музика, и като текстове, и като визия. Към групата се присъединява Момчил Николов - китари (Hell No!), а вокалите са поверени на Теодора Петрова (ex-Ivory Twilight). Заради нуждата от клавири и мъжки вокали се включва Стоян Пенсов, работил в различни музикални проекти. От началото на 2014 г. на мястото на Момчил Николов в групата идва Георги Кушев - китари (Krossfire), а от средата на 2016 към групата се присъединява Ники Матов - китари, бас китара.

Стила на кои групи ви вдъхнови?

Всеки от бандата слуша много и всякаква музика! Но в стилистиката, в която в момента работим, най-много ни вдъхновяват групи като Ensiferum, Korpiklaani, Turisas, Arkona, Eluveitie, Amorphis, Finntroll, Dimmu Borgir, Wintersun, Gloryhammer, Nightwish, Skyclad... и още много банди. Но всъщност ние се стремим да изградим свой собствен стил, като включваме елементи от Power, Folk, Symphonic, Pagan, Viking Metal... Като във всяка композиция дозата е различна. image

Представете ни вашата дискография!

За жалост все още нямаме записан албум, въпреки че имаме вече 13 готови композиции, които свирим по концерти, плюс още две, които са в процес на работа. Когато решим, кои от тях ще са най-подходящи за запис, когато намерим време и най-вече средства, естествено че ще започнем и работа по запис на албум. На първо време най-вероятно ще запишем поне едно парче, на което да направим и видеоклип, и да го пуснем да се завърти по медиите и интернет пространството, да видим какви ще са реакциите на хората, и тогава ще мислим за по-сериозната крачка макси сингъл или дългосвирещ албум.

В момента работите ли върху нов проект?

Нов проект не. По-скоро имаме нов член на борда - Ники Матов, на когото му се налага да замества я китарист, я басист... imageИмахме няколко много емоционални участия през летния концертен живот на фестове на открити сцени, а сега усилено репетираме за предстоящите концерти в клубове и концертни зали.

Как приехте новината , че сте подгряващи на Serenity в клуб Live and Loud, София?

Естествено, че бяхме много изкефени и приехме веднага поканата. Два пъти вече бяхме свирили в Live & Loud, и явно сме оставили добри впечатления (ние пък бяхме изкефени от клуба и особено от публиката, която въпреки че не ни познаваше, ни прие страхотно), щом организаторите на концерта ни поканиха нас, пловдивската банда Enthronement да подгряваме в София Serenity. A щом и Serenity са ни одобрили... А те са една страхотна банда, с пет издадени албума, с множество концерти и фестове, подгрявали за световни имена... Е, как да не сме горди с възможността да сме на една сцена с такава емблематична група?! Остава да си свършим подобаващо работата - да се раздадем до край, хората да се изкефят и да стане едно страхотно и незбравимо за всички шоу. И да не забравяме, че към този концерт се присъединяват и страхотните Fallen Arise от Гърция, които за втори път ще свирят в България.

Да очакваме ли скоро концерт в Пловдив?

Да, съвсем скоро! На 1 ноември в Пловдив, в клуб Polinero Place, ще отваряме за концерта на страхотните Desert и Winter"s Verge, част от европейското им турне. Е, не е като да не сме изкефени на макс!!! А тепърва предстоят и други изненади, ама за това, когато му дойде времето. image

Как минава всеки ден преди голяма изява на сцена?

Обикновено не репетираме. Оставяме го като ден за релакс и "настройка", ако не сме на работа, де. image

С какво обичате да се занимавате през свободното си време?

Понеже всички работим, а някои от нас и учат (магистратури, докторантури...), реално в свободното си време се опитваме да се събираме да репетираме, да работим по новите парчета... А след репетиция и особено след концерт, естествено че обичаме и да купонясваме. image

Благодаря ви много за отделеното време! Какво ще пожелаете на читателите на Metalhall и нашия екип?

Ние пък благодарим на Metalhall за проявения интерес към нашата банда и възможността чрез вас да достигнем до хора, които не ни познават. Пожелаваме ви още повече читатели, които пък ще са и бъдещите фенове на бандите, които представяте и по този начин подкрепяте. Да продължавате да издирвате и да предстявате младите и все още непознати и неутвърдени български банди, защото бандите имат нужда от такива като вас, за да могат да достигнат до повече хора. А на вашите читатели пожелаваме повече нови и яки български банди, на които да ходят на концерти, да им се кефят, да споделят емоцията от концерта с тях и да ги подкрепят! Rock On!!!






Гласувай:
25



Следващ постинг
Предишен постинг

1. indiram - Здравей, Валбен!
13.10.2016 01:52
Много хубаво, Валбен!

Защо ли от Пловдив са решили да правят музика със скандинавско звучене - сигурно си знаят! - Поздрави за групата!
Enthronement - как да четем по Български -

Поздрави!
цитирай
2. valben - Здравей, indiram !
13.10.2016 11:43
indiram написа:
Много хубаво, Валбен!

Защо ли от Пловдив са решили да правят музика със скандинавско звучене - сигурно си знаят! - Поздрави за групата!
Enthronement - как да четем по Български -

Поздрави!


Защо ли свирят такава музика? Вероятно защото им е писнало да слушат чалга или ненормални рапърски текстове. Стремежът на групата е да изградят свой собствен стил, различаващ се от досега съществуващи стилове. Що се отнася до името на групата, в превод Enthronement означава "Възцаряване", "Ръкополагане", "Възкачване на престола".

Поздрави!
цитирай
3. zaw12929 - Група ENTHRONEMENT е от Пловдив, а ...
14.10.2016 16:06
Група ENTHRONEMENT е от Пловдив,а защо няма българско име
цитирай
4. valben - Така е.
14.10.2016 18:52
zaw12929 написа:
Група ENTHRONEMENT е от Пловдив,а защо няма българско име

Тя наистина е от Пловдив. И носи такова име поради спецификата на музиката, която свири, текстовете, които използва и сценичното поведение на изпълнителите. Струва ми се, че Тони в интервюто много точно обяснява какво все пак представлява тази група.
Привет от Вал!
цитирай
5. karpis - Най-накрая нещо различно!
24.10.2016 18:46
Досега не знаех за тая група нещо в повече и благодаря за тоя пост(мислех ги че са от Бургас).Пък то името не е от значение,щом свирят качествена музика!!!
П.п Ако някои се сеща за едно рок парче(на Слейд ли беше,на Кис ли,пък може и на други да е било),дето почваше с пет минутно протяжно "буги",почти до скъсване на гласните струни на вокалиста да пише в коментарите!Предварително благодаря!
цитирай
6. valben - Добре дошъл на това място!
24.10.2016 21:24
karpis написа:
Досега не знаех за тая група нещо в повече и благодаря за тоя пост(мислех ги че са от Бургас).Пък то името не е от значение,щом свирят качествена музика!!!
П.п Ако някои се сеща за едно рок парче(на Слейд ли беше,на Кис ли,пък може и на други да е било),дето почваше с пет минутно протяжно "буги",почти до скъсване на гласните струни на вокалиста да пише в коментарите!Предварително благодаря!


Радвам се, че тази група ти е станала интересна. Тя наистина е от Пловдив. Макар и не толкова стара, тя вече е станала много известна не само в този град. Потърси ги във фейса и ще научиш още много за тях. Според мен парчето, което търсиш е на КИС !
Поздрави от Вал!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valben
Категория: Поезия
Прочетен: 3506968
Постинги: 729
Коментари: 12306
Гласове: 106350
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031